tre-vanlege-nynorskfeil-du-kanskje-gjer.jpg

Tre vanlege nynorskfeil du kanskje gjer

Skriveråd og skrivetips finst det mykje av, men ikkje alt er relevant på både bokmål og nynorsk. Her er tre nynorskfeil mange gjer, og tre enkle tips til å unngå dei.

Les mer

blogginnlegg-termbaser.jpg

Konsekvent terminologi i oversettelser

Et ord eller en setning kan ofte oversettes på mer enn én måte, og mange bedrifter har en foretrukket terminologi, for eksempel ved oversettelser fra engelsk til norsk. I Totaltekst bruker vi smart teknologi for å sikre konsekvent terminologi.

Les mer

klarsprak-i-naeringslivet.jpg

Klarspråk i næringslivet

I 2008 ble prosjektet «Klart språk i staten» startet med mål om å forenkle og tydeliggjøre språket i offentlige virksomheter. Nå kommer næringslivet etter – og det er på høy tid.

Les mer

passiv-sprakets-sofa.jpg

Passiv – språkets sofa

Hvis du jobber med tekst i det daglige, har du kanskje hørt at det er viktig å ha et aktivt språk i stedet for et passivt. Men hva er passiv, egentlig?

Les mer

tre-vanlige-feil.jpg

Tre vanlige feil

I dette korte innlegget har vi valgt ut tre språklige feil som veldig mange gjør. Etter å ha gått gjennom de tre punktene under trenger i alle fall ikke du å være en av dem.

Les mer

bullshit.jpg

Bullshit!

Markedsføring initieres i krysningen mellom strategisk programmering og konsumentenes kommersielle rekognisjon. Høres ikke det innsiktsfullt ut? Eller hva med at i en strukturell og programmatisk sammenheng vil teksten oppstå i kontekstens fundamentale paradigme? Her er det bare å klippe og lime og begynne å ta seg betalt som konsulent.

Les mer

totaltekst-nadde-ikke-opp-i-anbudskonkurranse.jpg

Totaltekst nådde ikke opp i anbudskonkurranse

I mars utlyste Statistisk sentralbyrå (SSB) en anbudskonkurranse der de ønsket bistand til et klarspråkprosjekt. Totaltekst nådde ikke til topps i denne konkurransen, noe vi selvsagt er lei oss for.

Les mer

slik-skriver-du-tekst-gratis.jpg

Slik skriver du tekst gratis!

2016 er blitt spådd å være robotenes år og alt fra sjåfører og finansfolk til oljearbeidere og ingeniører har grunn til å frykte at de vil bli erstattet av en algoritme, skal vi tro samfunnsforskere og næringslivsledere. Nå marsjerer robotene også inn i redaksjonene og markedsavdelingene, og det er ingen grunn til å tro at tekstforfattere blir spart.

Les mer

igressklipper.jpg

iGressklipper

Ingen hadde tro på meg. De lo av meg og planene mine. «Kan ikke gjøres», sa de, «det er rett og slett umulig. Hold deg til oss.»

Les mer

lovlos-tekst.jpg

Lovløs tekst

Så vellykket kan resultatet bli når advokater bryter alle lover og regler om hvordan advokater skal snakke. Kudos til Wiersholm for tekstene om Wiersholm Open!

Les mer

a-snakke-med-gullfisker.jpg

Å snakke til gullfisker

Dagens forbrukere har dårligere korttidshukommelse enn en gullfisk. Det er ikke en metafor, men et vitenskapelig faktum.

Les mer

det-enkle-er-ofte-det-vanskeligste.jpg

Det enkle er ofte det vanskeligste

Mange av kundene våre kommer til oss med det de kaller kommunikasjonsutfordringer. Spesielt har de kommunikasjonsutfordringer når det kommer til nettsidetekster. De vil fortelle verden hvem de er og hva de gjør, men får det ikke helt til. Hvordan skal man oppsummere en kompleks virksomhet på en måte som er enkel å forstå for alle?

Les mer

  • 1
  • 2