Språkvask og korrektur utført av konsulenter anbefalt av Språkrådet

Språkvask og korrektur

Godt og korrekt språk er viktig. Lar du en av våre profesjonelle språkkonsulenter gå gjennom teksten din, kan du føle deg trygg på at du fremstår som profesjonell og seriøs.

Vi tilbyr språkvask og korrektur av alt fra artikler og bokmanus til årsrapporter, brosjyrer og nettsidetekster. Vi språkvasker og korrekturleser tekster på bokmål, nynorsk, engelsk, svensk og tysk. Alle endringer blir sporet, slik at du har full kontroll over tekstens utvikling.

Anbefalt av Språkrådet

Alle Totalteksts norske språkkonsulenter har bestått Språkrådets kompetanseprøve i enten bokmål eller nynorsk. Dette er svært krevende prøver, hvor mer enn 80 prosent av kandidatene stryker. Dette sier Språkrådet om de som har bestått prøvene:

De konsulentene som har bestått, er svært gode korrekturlesere og språkvaskere som Språkrådet kan anbefale uten forbehold.

Korrektur eller språkvask?

Ved en korrektur retter vi skrive- og tegnsettingsfeil og såkalte konsekvensfeil. Teksten blir formelt korrekt, men ikke mer leservennlig enn den var i utgangspunktet. Feilaktige setningskonstruksjoner og formuleringer blir ikke endret i særlig grad, da må det en språkvask til.

En språkvask er en mer grundig gjennomgang av teksten der vi legger vekt på setningsoppbygging, grammatiske feil, uheldige ordvalg og formuleringer og teksten som helhet. En språkvask gjør teksten din mer leservennlig. Den sørger for at teksten blir fri for uklare formuleringer, og at den formidler budskapet ditt på en profesjonell og stilsikker måte. Skrive- og tegnsettingsfeil rettes selvsagt også.

Slik gjør vi det

1 Opplasting av filer

Når du blir kunde, får du tilgang til kundeportalen vår, hvor du laster opp filene på en rask og sikker måte.

2 Språkvask eller korrektur

Teksten din blir gjennomgått av en av språkkonsulentene våre. Alle de norske språkkonsulentene våre har bestått Språkrådets kompetanseprøve i enten bokmål eller nynorsk og er konsulenter Språkrådet anbefaler uten forbehold.

3 Full kontroll med sporing

Alle endringer blir sporet med Words endringssporingsfunksjon, slik at du kan se hva vi har endret. Viktige kommentarer blir satt inn i merknader i teksten.

4 Levering

Du får en e-post med en lenke du kan bruke for å laste ned de ferdige dokumentene. Du vil motta to versjoner av alle dokumenter: én sporet versjon, der du kan se alle endringene vi har gjort, og én versjon der alle endringene er implementert.

Kontakt oss

Vil du vite mer?

Send oss en forespørsel, så tar vi kontakt med deg snarlig (som regel innen en time).

Send forespørsel

Spørsmål?

Ring oss på 21 39 69 30
eller send en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Referanser

Her er noen utvalgte jobber vi har gjort for andre fornøyde kunder.

Riksrevisjonen

Rammeavtale

Les mer

DNB

Samarbeidsavtale

Les mer

Scatec Solar

Årsrapport

Les mer

Senter for IKT i utdanningen

Rammeavtale

Les mer

Advokatfirmaet Grette

Samarbeidsavtale

Les mer

Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Statsbudsjettet

Les mer

Universitetet i Bergen

Akademiske artikler

Les mer

Norges arktiske universitet

Akademiske artikler

Les mer

Copyright © Totaltekst AS
Org.nr. 916 885 903

Abonner på nyhetsbrev

Totaltekst

Kontakt

Tlf. (+47) 21 39 69 30
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.