Skip to main content

Oversettelser til nynorsk på et blunk

Nynorskoversetteren er et digitalt verktøy som oversetter automatisk fra bokmål til nynorsk på et blunk. Verktøyet er superenkelt å bruke, og resultatet er forbløffende korrekt nynorsk omtrent uten behov for etterarbeid.

Nynorskoversetteren er en utvidelse til Google Chrome og Microsoft Edge og krever ingen teknisk integrasjon.

Se video av Nynorskoversetteren i bruk

«Vi oversetter mange av artiklene våre til nynorsk, og med Nynorskoversetteren ser vi at vi sparer veldig mye tid.»
ERIK BOLSTAD, SJEFREDAKTØR FOR STORE NORSKE LEKSIKON
«Nynorskoversetteren er veldig enkel i bruk. Kanskje litt for enkel? For du slipper egentlig å jobbe med å forbedre nynorsken din – oversetteren gjør jobben for deg.»
Frøydis Haug, kommunikasjonsrådgiver i Innlandet fylkeskommune
«Vi bruker Nynorskoversetteren til å oversette tekster til både nettsider, sosiale medier og dokumenter. Verktøyet har effektivisert nynorskarbeidet vårt drastisk, særlig fordi kvaliteten på oversettelsene er såpass god at vi slipper å bruke mye tid på kvalitetssikring.»
Erik Fosheim Brandsborg, digital redaktør i Kulturtanken – den kulturelle skolesekken
«Vi bruker Nynorskoversetteren både til å kvalitetssikre tekster på nynorsk, og til å oversette nettsider og andre tekster fra bokmål til nynorsk. Det er veldig nyttig å bruke Nynorskoversetteren til å forbedre språket og gjøre vedlikehold på nettsidene.»
Marianne Mathiesen, seniorrådgiver kommunikasjon i Sikt – Kunnskapssektorens tjenesteleverandør

Svært enkel å bruke

Med Nynorskoversetteren kan du oversette alle slags tekster mellom bokmål og nynorsk med bare et klikk – enten det er en kort pressemelding, en rapport som haster, eller en lærebok på to hundre sider.

Alt du trenger for å bruke Nynorskoversetteren, er nettleseren Google Chrome eller Microsoft Edge. Derfra er oversetteren bare et tastetrykk unna – uten omveier via kronglete systemintegrasjoner.

Oversett dokumentene dine

Du kan laste opp dokumenter til Nynorskoversetteren og få dem oversatt på noen sekunder. Den opprinnelige formateringen i dokumentene blir beholdt. Formatene som støttes, er

  • Microsoft Office (.docx, .xlsx og .pptx
  • OpenOffice (.odt og .odp)
  • tekstfiler (.txt og .rtf)
  • tekstefiler (.srt og .vtt)

Oversett direkte i publiseringssystemet ditt

Du kan også oversette tekst direkte i publiseringssystemet ditt. Bare marker teksten, høyreklikk og velg «oversett til nynorsk». Hvis teksten inneholder HTML-koder, blir disse tatt vare på.

Korrekt språk med stor valgfrihet

Kvaliteten på oversettelsen er svært høy – og langt bedre enn om teksten hadde vært oversatt av en bokmålsbruker. Du kan velge mellom ulike formvalg for å få den stilen og tonen du ønsker. Vil du slippe å velge selv, kan du enkelt og greit bruke standardinnstillingene. I begge tilfeller er du sikret korrekt og konsekvent nynorsk.

Gjør det lett å følge språkloven

Alle sentrale statsorgan og mange andre offentlige virksomheter skal ifølge språkloven bruke minst 25 prosent nynorsk. Nynorskoversetteren gjør det enkelt å oppfylle dette kravet.
  • Automatisk oversettelse mellom bokmål og nynorsk
  • Utvidelse til Google Chrome og Microsoft Edge – ingen teknisk integrasjon nødvendig
  • Bruk den i publiseringssystemet ditt eller oversett hele filer i de fleste formater
  • Nynorskoversetteren tilbys også som en integrasjon i Enonic XP

Vil du vite mer?

Send oss en forespørsel, så tar vi kontakt med deg snarlig (som regel innen en time).

Bestill en gratis prøvelisens

Vil du ha språktips fra oss? Meld deg på nyhetsbrevet!