Skip to main content

Personvernerklæring

Her finner du informasjon om hva slags data vi lagrer, hvordan vi bruker og lagrer disse dataene, og hvilke rettigheter du har etter EUs personvernforordning (GDPR).

Personopplysninger

Hvilke opplysninger lagrer dere?
Når du tar kontakt med oss, lagrer vi personopplysninger som navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer. I tillegg lagrer vi dokumenter du laster opp i kundeportalen vår. Dersom du melder deg på nyhetsbrevet vårt, lagrer vi e-postadressen din i HubSpot.
Hva bruker dere personopplysningene til?
Vi bruker personopplysningene til å gi deg tilbud, utføre oppdrag du bestiller, og til å fakturere oppdragene.
Hvor lagrer dere personopplysningene?
Personopplysninger lagres i CRM-systemet HubSpot og i prosjektstyringsverktøyet XTRF. Systemene er beskyttet og kryptert gjennom SSL/TLS-protokoll. Filer lagres også i Google Cloud Services.

E-poster og vedlegg til e-poster lagres på en egen e-postserver som driftes av Microsoft Exchange.

Under gjennomføring av oppdrag for deg lagres arbeidsdokumenter lokalt på hver enkelt konsulents PC. Konsulentene er enten fast ansatte i Totaltekst eller tilknyttede frilansere. Arbeidsdokumenter slettes fra lokale PC-er så snart oppdraget er gjennomført.
Hvilke rutiner har dere for IT-sikkerhet?
Prosjektstyringsverktøyet vårt (XTRF) er beskyttet gjennom SSL/TLS-protokoller. Lokale PC-er har krypterte harddisker og er beskyttet med administratorpassord.
Hvor lenge lagrer dere personopplysningene?
Med mindre annet er avtalt, lagres personopplysningene i filer du sender oss, i ett år. Filer vi sender deg, lagres i tre år. Personopplysninger som vi er lovmessig pålagt å oppbevare lenger (for eksempel regnskapsopplysninger), lagres i den perioden som er fastsatt ved lov.
Deler dere personopplysninger med andre?
Nei, vi deler ingen personopplysninger med andre. Unntaket er dersom vi blir pålagt å gjøre det av norske myndigheter, for eksempel etter en rettskraftig dom.
Hvilke rettigheter har jeg?
Du har blant annet rett til:
  • innsyn i opplysningene vi har lagret om deg
  • at vi retter opplysninger som er feil
  • at vi sletter opplysninger om deg
  • å be om at vi begrenser behandlingen av opplysningene som lagres
  • å protestere mot at vi behandler opplysninger om deg
  • at vi ikke bruker automatiserte dataprogrammer til å ta viktige avgjørelser om deg
  • å få utlevert opplysningene vi har lagret om deg
Dersom du tar kontakt med oss for å utøve rettighetene dine, skal vi oppfylle dem kostnadsfritt og innen 30 dager. En mer detaljert oversikt over rettighetene dine finner du på Datatilsynets nettsider.
Hvordan kontakter jeg dere?
Hvis du har spørsmål om hvordan vi behandler personopplysninger, eller ønsker å utøve rettighetene dine, kan du kontakte oss ved å sende en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Informasjonskapsler (cookies)

Hva er en informasjonskapsel?
En informasjonskapsel er et stykke data som lagres lokalt på PC-en din når du besøker nettsiden vår. Les mer om informasjonskapsler på Wikipedia.
Hva bruker dere informasjonskapsler til?
Vi bruker informasjonskapsler til å analysere trafikken på nettsidene våre ved hjelp av Google Analytics og HubSpots analyseverktøy, til å optimalisere siden for operativsystemet ditt og nettleseren din og til å målrette markedsføring (bannerannonser gjennom Google Display Network) mot brukere som har besøkt nettsidene våre.
Hvordan sletter jeg informasjonskapsler?
Du kan selv endre innstillinger for, og slette, informasjonskapsler i innstillingene til nettleseren din.

Vil du ha språktips fra oss? Meld deg på nyhetsbrevet!