Skip to main content

Rammeavtale med Språkrådet

Om kunden

Språkrådet arbeider for å styrke det norske språket og språkmangfoldet i landet. De er statens forvaltningsorgan i språkspørsmål og følger opp den norske språkpolitikken på oppdrag for Kultur- og likestillingsdepartementet.

Om rammeavtalen

Språkrådet har inngått en rammeavtale med Totaltekst om språkvask og korrektur på bokmål og nynorsk. Vi vant avtalen etter at Språkrådet evaluerte vårt tilbud til å være best på alle tildelingskriteriene i anbudskonkurransen, både kompetanse, kvalitet, leveringstrygghet og pris. De ønsket en leverandør som har kompetanse og erfaring med klarspråk – noe vi i Totaltekst også har.

Språkrådet har god kompetanse på språkvask og korrektur selv, men ønsker å ha én fast leverandør som kan avlaste dem når de selv ikke har kapasitet til å gjøre jobben. Vi er stolte over å være deres faste samarbeidspartner.

Oppdragene innebærer å språkvaske og korrekturlese mange typer tekster, blant annet årsrapporten til Språkrådet, statusrapporter, undersøkelser, postjournaler, nettsidetekster og nyhetsbrev. Språkrådet bruker klarspråk i alle tekstene sine, har en egen språkprofil og utarbeider ofte husnormer for større dokumenter. Når vi språkvasker og korrekturleser for dem, følger vi alltid disse retningslinjene.

Avtalen varer i to år, med mulighet for forlengelse i ytterligere to år.

Vil du ha språktips fra oss? Meld deg på nyhetsbrevet!