Skip to main content

Hundre tekster. På engelsk.

Da Nordic – Office of Architecture spurte om vi ville skrive tekstene til de nye nettsidene deres, svarte vi naturligvis ja. Og da de lurte på om vi kunne skrive dem på engelsk, sa vi of course.

Det gode samarbeidet

Nordic – Office of Architecture er Norges største arkitektkontor med 150 ansatte fra 27 ulike nasjoner. De har også kontorer i København og London og gjennomfører prosjekter verden over, som for eksempel London Cancer Cluster, som kan bli verdens nest største forskningshub på området. De siste årene har Nordic – Office of Architecture hatt en enorm vekst, og nå var tiden inne for å vise verden hvem de er og hva de står for.
Nordic – Office of Architecture skulle, i tillegg til å få nye tekster, også lage en ny visuell profil til nettsidene sine som tekstene skulle skrives inn i. Dermed fikk vi anledning til å samarbeide med det dyktige digitale designbyrået Unfold i en svært givende prosess der tekst og visualitet ble utviklet hånd i hånd. Vi ble invitert inn tidlig i prosessen, noe som alltid er det beste utgangspunktet for et godt resultat.

Et helhetlig tekstuttrykk

Sammen med Unfold jobbet vi med merkevareverdiene til Nordic – Office of Architecture og gjorde dem om til det vi kaller språkverdier for at de skal kunne ha overføringsverdi til konkret tekster og være anvendelige for videre tekstarbeid internt. Når språkverdiene er definert, blir det enklere å finne sin egen stemme og holde fast på den i ulike sammenhenger.
Når dette var gjort, presenterte vi ulike tekster basert på trådskisser fra nettsidene og eksemplifiserte dette med tekster til toppnivåene. Etter dette skrev vi tekstene til alle undersider og casebeskrivelser.
«Samarbeidet med Totaltekst var svært godt. De forstod raskt hvem vi var og hva vi ønsket oss, og skapte et tekstuttrykk som både utfordret og var spennende. Gjennom hele prosessen var de serviceinnstilte og stilte opp på kort varsel.»
Margit Millstein Moorhouse, Graphics & Communications

Vil du ha språktips fra oss? Meld deg på nyhetsbrevet!