Skip to main content

Rammeavtale om språktjenester

Om kunden

Vinmonopolet har enerett på salg av brennevin, vin og sterkøl til forbrukere i Norge, og er et heleid statlig aksjeselskap underlagt Helse- og omsorgsdepartementet. Siden de er et statsorgan, bruker de både nynorsk og bokmål i sitt skriftlige materiell. For å styrke arbeidet sitt med nynorsk utlyste de høsten 2020 en anbudskonkurranse om korrektur- og oversettelsestjenester, og denne konkurransen var det vi som vant.

Om rammeavtalen

Rammeavtalen innebærer at Totaltekst bistår Vinmonopolet både med språkvask og korrektur på bokmål og med oversettelse til nynorsk. Vi jobber blant annet med informasjonsmateriell til butikkene, med korte tekster som skal publiseres i sosiale medier, med Vinmonopolets kundemagasin, som kommer ut fire ganger i året, og med årsrapporten deres.
I valget av leverandør la Vinmonopolet stor vekt på språklig kvalitet, og vi ble bedt om å levere prøver på både korrektur og oversettelse. I tillegg var det viktig for dem å finne en fleksibel leverandør med rask responstid og korte leveringstider. Vi er stolte over at valget falt på oss.

Vil du ha språktips fra oss? Meld deg på nyhetsbrevet!